Mobila baroc

Ca modalitate artistica barocul a aparut in sec. XVII si a excelat in arhitectura. Mobilierul se caracterizeza prin forme curbe ample, bogatie in ornamentare si detalii sculpturale. Stilul abunda de decoratiuni si elemente decorative frunze si flori de mare finete in executie. Materialul folosit este lemnul masiv: fag, nuc, abanos, etc.

Tehnica folosita in taierea lemnului asigura realizarea unor fasii subtiri ce permit accentuarea frumusetii lemnului natur ce rezida din fibre.
Lacuirea produselor finite este reprezentativa acestui stil. Obiectele de mobilier realizate in acest stil sunt mesele masive rotunde, scaunele cu spatar imbracate in piele naturala, paturile duble pentru dormitor, vitrine si biblioteci.
Vom descoperi frumusetea stilului si in mese cu oglinda specifice dormitorului sau in mobilierul pentru baie compus din dulap cu oglinda incastrata in rama de lemn natur.
Decorarea lemnului cu sculpturi ornamentale, simetria liniilor, eleganta si bogatia detaliilor fac din mobilier adevarate opere sculpturale.
Picioarele scaunelor, a dulapurilor, a canapelelor, a paturilor sau a meselor sunt frecvent curbate, terminanduse cu forme stilizate ce amintesc de laba unor feline.
Predomina liniile in forma de “S” pe care le regasim in decorarea tabliei paturilor, a partilor superioare ale dulapurilor, vitrinelor sau spatarului scaunelor.
Tapiteria este realizata in special din piele naturala sau ecologica, iar canapelele sunt in general fixe, de 2-3 locuri.


Modele mobila eleganta
Scaune din inox

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*