Materiale pentru instalatiile electrice

Instalatiile electrice se pot monta odata cu constructia unui imobil sau pot fi inlocuite in cazul imobilelor vechi. Siguranta instalatiilor de acest gen deriva din materialele folosite si de maniera de lucru profesionista.

Pentru realizarea unei instalatii electrice sigure se utilizeaza materiale montate la vedere sau ingropate in tencuiala.
Din gama produselor comericalizate si utilizate in vederea efectuarii instalatiilor electrice ampalsate in zidarie contine: conductori si cabluri clasice sau ignifuge; tuburi flexibile si rigide din PVC si metal; jgheaburi metalice; relee si contactori; tablouri electrice din policarbonat sau metal.
Materialele amplasate la vedere sunt: corpuri de iluminat, sigurante automate, corpuri pentru priza si comutatori pentru lumina.
Materialele utilizate in acest sens poarta girul standardelor UE reprezentand materiale rezistente.
In cazul in care trebuie sa decidem intre calitate/pret, adesea trebuie sa alegem una dintre variante.
Materialele autohtone sau importate presupun preturi ridicate, justificate de producatori prin costurile crescute la producerea lor.
Este de preferat ca acest tip de investitie sa se faca in termeni de maxima rigurozitate.
Este adevarat ca uneori designul unor materiale cum ar fi : comutatoarele, corpurile de iluminat sau prizele pot avea un design special, reprezentat in pret, materialele necesare instalatiei ascunse de zidarie este bine sa fie de cea mai inalta calitate.

Contor de gaze industrial
Porti batante automate

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*