Material de rosturi pentru marmura

Placarea cu marmura se poate face atat pe suprafete aflate in exterior, cat si pentru cele din interior. Spatiile dintre placi se umple cu chit specific pentru interior sau exterior.
Chitul pentru placile de marmura se poate achizitiona sub forma de praf, in saci de 2 sau 5kg.

Se combina cu apa rece pana se obtine o pasta groasa sau se achizitioneaza deja preparat in recipiente de 5kg din plastic, etanse.
In functie de preferinte, culorile disponibile sunt in nuante inchise: gri, negru, maro, grena sau deschise: alb, crem, bej.
Chitul marca “Ceresit” deja preparat are si nuante de gri metalizat, ciocolata, manhatan pentru culorile speciale ale placilor de marmura.
In privinta culorii rosturilor se poate opta pentru aceeasi nuanta sau asemanatoare cu a placii de marmura sau o culoare contrastanta.
Atat in interior cat si in exterior umplerea rosturilor este obligatorie deoarece realizeaza etanseizarea elementelor decorative cu suprafata, evitandu-se golurile care in timp genereaza infiltratii de apa.
Pe langa etanseizare, rostuirea evidentieaza aspectul de ansamblu si finiseaza decorarea. Pasta de chit se utilizeaza si in cazul placarii cu fragmente de marmura de dimensiuni diferite, asigurand durabilitatea si estetica decorului.
In cazul in care se utilizeaza chit praf, in momentul umezirii culoarea acestuia se inchide, ulterior evaporandu-se apa revine la nuanta dorita.
Chitul de pe placi se sterge cu o solutie speciala sau cu o carpa uscata.

Faianta bucatarie
Gresie antiderapanta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*