amenajari interioare, decoratiuni, mobila
Amenajari[Home]     Anunturi     Intrebari si raspunsuri     Catalog produse [Gratuit]      Siteuri Firme     

Catalog de produse

Puteti inscrie gratuit produsele in catalog.
Nu exista limita de inscriere

Lianti pentru zugraveli


Despre: zugraveli
   Liantul in stare lichida sau vascoasa se poate intinde in strat subtire. Dupa un timp acest strat sub forma de pelicula isi schimba starea din stare lichida sau vascoasa devine stare solida, care ii va da noi insusiri fizice sau chimice.
In timpul solidificarii liantului particulele de pigment se leaga intre ele, iar intregul amestec (liant-pigment) se lipeste de suprafata suport.

In practica se folosesc mai multe feluri de lianti
1)   Liantii de apa – sunt lianti care amestecati cu apa se dilueaza. Dintre liantii pe baza de apa se pot numara: varul, creta, sticla solubila (silicat de potasiu sau sodium), cleiul de oase, cleiul de piele, cleiul de cazeina.
2)    Uleiurile, care amestecate cu pigmenti dau vopsele. Asemenea uleiuri sunt: uleiul de in, uleiul de canepa, uleiul de floarea soarelui, uleiul de ricin, uleiuri de rapita, etc.
3)   Emulsii, care sunt dispersii fine de lianti in medii lichide, in general in apa, la care se mai adauga si emulgatori (sapun, gelatina, grasimi, cleiuri, etc.)
4) Rasini, polimeri pe baza de celuloza, siliconi, bitumuri, care se folosesc la prepararea vopselurilor si lacurilor.

In precesul tehnologic de preparare a compozitiilor pentru zugravit si vopsit tencuiala se mai folosesc o serie de materiale auxiliare care contribuie la imbunatatirea proprietatilor si la pregatirea suprafetelor suport.
Inante de a zugravi, faceti mai multe incercari pentru a fi convinsi de rezultatul obtinut comparativ cu cel dorit.
  

Amenajari, Decoratiuni