Lampadare moderne

Interioarele spatioase presupun alegerea unor corpuri de iluminat care sa asigure o buna dispersie a luminii intr-un anumit spatiu. Acestea permit un numar de becuri care pot fi aprinse preferential in totalitate sau partial, reprezentand concomitent un accesoriu elegant al incaperii. Utilizandu-se in realizarea lor materiale noi, vom observa forme diverse realizate din combinatii de metal cromat si sticla; otel si sticla sau lemn si sticla.

Tija poate fi : drepta, arcuita sau ondulata, de ea prinzandu-se abajururi de sticla mata, colorata sau transparenta.
Abajururile au forme diverse: rotunde, floare, glob sau ciucuri fiind orientati in jos, in sus sau lateral, in functie de preferinte.
Aprinderea becurilor de cele mai multe ori se poate face prin telecomanda sau din buton; aleatoriu, dupa cantitatea de lumina care este necesara in interior.
La unele lampadare inaltimea tijelor poate fi fixa sau reglabila, iar abajururile pot fi mobile, putand fi orientate in directia dorita.
Lampadarele asigura o iluminare romantica a unui spatiu din camera si sunt usor de mutat. Formele lor asigura decorarea interiorului cu forme abstracte, neregulate, ce se pot regasi in desenul covorului sau al cuverturii.
Pentru a spori efectul de lumina, adesea au in dreptul becurilor ciucuri din sticla sau cristal.
Acestia pe langa rolul decorativ, asigura si reflectia luminii intr-un anumit unghi. Lampadarele realizate exclusiv din sticla asigura un design special interiorului.

Veioze din lemn
Lampa cu lupa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*