Lampadare de gradina

Iluminatul gradinilor poate fi realizat cu ajutorul lampadarelor special realizate in forme si marimi diferite pentru a acoperi o gama larga de cerinte.
In cazul in care se doreste se pot utiliza in acest scop stalpi metalici, intr-o varietate de modele si inaltimi.

O varianta posibila ar fi stalpii din fier forjat, cu lampadare sau lampi ce amintesc de sec.XIX si care creeaza un ansamblu medieval. Acestia sunt vopsiti in camp electrostatic cu vopsea speciala alba, neagra sau aurie care sa-i protejeze de intemperii. Lampadarele de gradina pot fi confectionate din lemn vopsit in culori pastelate care imprima spariului un aer de veselie. Suportul lampadarelor din lemn pot fi din metal sau lemn. 


lampadar gradina
Dezavantajul acestora este ca nu rezista foarte mult datorita factorilor de mediu ; lampadarele de gradina realizate din sticla si metal au avantajul rezistentei in timp.inaltimea la care pot fi asezate lampadarele difera in functie de spatiul de iluminat si de bogatia vegetatiei din gradina.
Pentru a pune in valoare unele plante sau spatii, lampadarele pot fi grupate sau amplasate in acelasi spatiu la inaltimi diferite, obtinandu-se astfel cascade de lumina.
Lampadarele pot fi amplasate in gradina langa o masa sau langa un leagan de lemn. Inaltimea difera dupa dorinta, iar pe aceeasi tija metalica de structura pot fi 3-5 becuri. Lampadarele de acest tip pot fi realizate din panza imprimata sau uni, pe care s-au aplicat prin stantare sau amprentare diverse modele.


Dale de pavaj
Automatizari porti culisante

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*