Lampa cu neon

Lampa fluorescenta este o sursa de iluminat cu descarcare in vapori de gaz care foloseste energia electrica pentru realizarea unor radiatii electro-magnetice in spectrul U.V.prin excitatia vaporilor de neon. Radiatiile sunt convertite in spectrul vizibil datorita stratului luminoflor care acopera peretii de sticla ai tubului interior. Lampile cu neon pot avea forma circulara sau bagheta, se monteaza pe perete sau pe tavan.
Dimensiunile lor se inscriu intre: 350x 45x23mm si 935x95x35mm. Datorita rezistentei la factorii externi se poate utiliza si in iluminatul exterior. Lampile portabile au o autonomie de 3,5ore, fiind reincarcata in max.20-24ore si au corp de neon din ABS, sursa luminoasa fiind de 2x8WT5.
Lampile cu lupa si neon sunt de doua tipuri:
a) pentru masa, in uzanta casnica sau spatii mici,
b) cu brat lateral mobil de 1,4m pentru spatii mai mari.
Lampa cu neon antitantari are o putere de 11W si dimensiuni de 420x352x546 mm putand fi agatata sau montata in interior sau exterior. O alta categorie o reprezinta lampile auto cu neon, care are caracteristici speciale: puterea de lucru este de 12V si de 8 W; se poate alimenta si de la priza, dar si de la bricheta auto sau orice papuc de siguranta, are forma tubulara cu lungime 36cm/tub util 25cm, diametru 25mm, cu carlig de agatare.
Lampile cu neon de dimensiuni mari sunt ideale pentru iluminarea in birouri, hale sau spatii mari;cele mici sunt potrivite pentru iluminatul casnic sau in spatii reduse.

Veioze moderne
Lampi de birou

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*