Utilizarea lemnului in realizarea unei lambrisari interioare sau exterioare aduce cu ea caldura generata de materialul folosit. Lemnul a fost si va ramane un material frecvent utilizat in constructii, in finisaje interioare sau exterioare atat la case, cat si la cabane, hoteluri sau alte imobile destinate publicului larg.
Pentru finisaje cu lambriuri s-au realizat lambriuri pentru interior si pentru exterior cu umiditate de 12%.
Cele pentru exterior au fost tratate cu substante ignifuge, cu lacuri de protectie impotriva intemperiilor si insectelor, iar modelele existente pe piata au o paleta de culori determinata de lemnul de fabricatie sau baitul cu care a fost tratat lemnul : culoare naturala, cires, rasinoase sau fag.
Forma acestora poate fi dreapta, convexa, concava, tip american sau semirotunjit generand o estetica speciala.
Lambriurile pentru interior pot fi finisate sau nu, dupa dorinta utilizatorului. In cazul in care se doreste finisarea de catre utilizator, se recomanda un tratament ignifugnic si antifungic.
Placile de lambriu pentru interior sau exterior sunt realizate cu nut si feder pentru o montare facila si eleganta.
Se recomanda ca placile sa se desfaca din folie pentru a se acomoda cu tempe-ratura interiorului cu cel putin 12-24 ore inainte de a fi montate. Calitatea lambriurilor naturale din lemn se recunoste foarte usor prin nuantele diferite a culorii si prin forma unica a desenului lemnului din fiecare parte componenta.
Leave a Reply