Jardiniere din beton

Decorarea aleilor, parcurilor sau gradinilor de langa locuinta se poate realiza folosind jardiniere. Ele pot fi din plastic, lemn , piatra sau din beton. Jardinierele din beton pot avea o forma standard sau pot fi realizate dupa modele unicat sau se pot amenaja avand ca suport un bloc de piatra deja existent.

Avantajul utilizarii acestor tipuri de decoratiuni exterioare il constituie faptul ca sunt rezistente la schimbarile din natura, pot fi amenajate cu alte flori in fiecare primavara sau pot constitui baza suport pentru aranjarea unor ghivece mai mici intr-o forma inedita.
Pentru realizarea jardinierelor din beton se utilizeaza un beton de clasa inferioara, dar imbogatit uneori cu materiale ce sa ii confere o anumita culoare, pentru estetica.


jardiniere beton
Aliajul de beton se toarna in forme obtinandu-se diverse marimi si forme ale jardinierelor : clepsidra, pocal, cosulet sau alte forme placute. In cazul in care se doreste realizarea unor jardiniere cu forme speciale sau de marimi speciale se realizeaza forma ad-hoc de catre constructori.
Jardinierele din beton pot avea finisaje florale sau antropomorfe, dar la fel de bine pot fi  doar tencuite. Pe acestea se pot realiza jocuri de culori si linii aplicandu-se cu adeziv special bucati mici de gresie, faianta sau piatra compozita.
Jardinierele realizate din beton pot sa fie fixe sau mobile. Fireste ca cele mobile au marimi si greutati care sa permita amplasarea lor in diferite locuri. In jardinierele de beton se pot planta flori in pamantul cu care este umpluta initial sau pot reprezenta doar suporturi estetice pentru ghivece mici de flori.
Imaginatia designerilor au realizat amenajari exterioare cu jardiniere din beton ce te surprind prin forma si culoare.
Utilizate in special in decorarea spatiilor ample aduc un plus de farmec exteriorului.


Piscine din beton
Bariere infrarosu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*