Izolatie mansarda

Mansarda reprezinta spatiul amenajat de sub acoperisul unei case mai noi sau mai vechi, care poate juca rolul unei incaperi spatioase cu functionalitati multiple. In spatiile ample este bine sa se utilizeze separari vizuale translucide sau mobile care sa permita patrunderea luminii.

Primul lucru pe care il reclama construirea unui spatiu atragator la mansarda il constituie un acoperis trainic. Un aspect important il constituie izolatia termica si fonica.
Acest lucru se realizeaza folosind urmatoarele materiale: vata minerala, folie anticondens,grinzi din lemn coltare metalice, vata bazaltica, saltele rulate caserate si placi de gips carton, suruburi si rozete de prindere si bormasina. Cantitatile de materiale depind de suprafata izolata.
Primul strat al izolatiei il reprezinta asezarea de vata minerala intre capriori.Urmatorul pas este montarea grinzilor de lemn si prinderea lor cu coltare metalice, respectand dimensiunile din proiectul casei.
Vata bazaltica  ce urmeaza sa fie pusa intre grinzi are o grosime mai mare decat a grinzilor, de aceea se va monta la o distanta mai mare de capriori. Peste aceasta se aseaza o folie anticondens ce se prinde direct de capriori, cu cuie subtiri. Se aplica transversal intre grinzi, saltele rulate caserate cu folie de aluminiu prevazute cu urechi de prindere, cu scopul de strat fono si termoizolant.
Peste acestea se aseaza ca ultim strat placi de gips carton la aceeasi inaltime ce vor permite gletuirea.


Zidaria portanta
Montaj rigips | Avantajele folosirii rigipsului

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*