Izolarea mansardei reprezinta forma de protectie impotriva temperaturilor scazute si o forma estetica a tavanului. Izolarea mansardei presupune parcurgerea catorva pasi esentiali. Sunt doua posibilitati de a amenaja izolatia:
a) aplicarea materialului de izolatie pastrand forma acoperisului, realizand un interior personalizat;
b) aplicarea izolatiei si realizand un tavan fals din rigips.
In cazul primei variante se utilizeaza vata minerala ce se pliaza perfect pe langa capriori. Peste ea se aplica folie anticondens care permite respiratia peretilor si a tavanului astfel incat sa absoarba orice umezeala; peste care se aplica un strat de vata bazaltica. Acestea formeaza stratul izolator termic si fonic. Peste acestea se aplica un strat de gips carton care va fi decupat in functie de forma acoperisului. Acesta se lipeste de stratul de vata bazaltica utilizandu-se un adeziv special, iar peste el se aplica un strat fin de glet care va omogeniza suprafata pastrandu-i forma.
In cazul in care doriti realizarea unui tavan drept pentru camera de la mansarda, se aplica un strat de vata minerala, posibil si polistiren daca locuiti in zona muntoasa, peste care se ataseaza cu adeziv special folie anticondens.
Deoarece nu se doreste respectarea exacta a formei acoperisului, nu este esentiala respectarea geometriei acestuia. Placile de rigips se prind cu suruburi in capriori, realizandu-se tavanul, micsorand inaltimea camerei. In ambele cazuri rigipsul are rol estetic.
Leave a Reply