Instalatia de canalizare pentru evacuarea apei menajere

Reteaua de canalizare care asigura colectarea si evacuarea apei uzate este denumita instalatie de canalizare. Elementele componente ale instalatiei de canalizare sunt grupate in instalatia interioara a cladirii si instalatia exterioara pana la racordul de legatura cu canalul public de colectare si evacuare a apelor uzate.

Instalatia interioara de canalizare se compune din: coloana de aerisire, coloana verticala , conducte orizontale de colectare a apei de la obiectele sanitare si sifoane.
Toate conductele trebuie sa aiba piese de curatire ( locuri de acces ) pentru a permite o curatire cat mai usoara.
Instalatia exterioara este compusa din conducte amplasate orizontal care preiau apele uzate din conductele verticale ale instalatiei interioare, le concentreaza in conducta principala si le debuseaza in racordul cu canalul public.
Functie de lungimea conductelor de evacuare orizontale la o distanta de 7-10 m este bine sa fie prevazut cate un camin de vizitare si interventie pentru curatire in caz de nevoie.
De regula instalatia de canalizare functioneaza gravitational.
In lipsa unui canal public de colectare, trebuie sa existe o fosa septica sau statie individuala de tratare a apei uzate.

Clase de beton
Zidaria portanta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*