Idei si tehnici decorative

Decorarea interiorului trebuie sa se faca in functie de preferinta fiecaruia, dar sa fie realizata estetic si in ton cu ansamblul locuintei. In decorarea unei locuinte, fie si casa de vacanta, este bine sa se aiba in vedere o tema de ansamblu, o paleta cromatica si un stil ce va fi imprimat locatiei.

Coloristica locuintelor moderne predomina in tonuri calde, tonuri de pamant, adesea rupte de culori indraznete : oranj, galben rosu ce se regasesc intr-un obiect decorativ, o perdea.


tehnici decorative
Pornind de la tehnicile decorative ale peretilor interiori si exteriori, vom afla o serie de tehnici si idei de decoratiuni interioare: amprentare cu burete ; pete de culoare aplicate cu trafaletul peste o nuanta de fond ; linii sau dungi simple sau combinatie in nuante contrastante ; combinatii de mozaic, gresie sau faianta aplicata pe perete.
Este bine ca intr-o camera sa nu abunde multe culori, pentru a crea un stil si o atmosfera. Tonurile de verde dau o atmosfera calma ; bleu este o culoare a creatiei ; galben pal da o nota romantica. Este mai simplu sa vopsesti un perete decat sa schimbi mobilierul.
Intr-o camera spatioasa schimbarea nuantei unui perete si aplicarea unui corp de iluminat cu spoturi va recrea atmosfera. Interiorul poate fi usor redecorat prin asezarea unei alte perdele la fereastra, prin schimbarea draperiilor sau ampalsarea unor tablouri cu rame noi. Jocuri cromatice moderne de alb-negru se pot regasi in mobilier, in covor dar si prin obiecte decorative in culori contrastante.


Amenajari interioare din sticla
Feng shui birou

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*