Gresie pentru hol

Holul este spatiul interior in care intra locatarii si alte persoane, este locul care “vorbeste” despre personalitatea gazdei.
Utilizarea gresiei ca material de placare asigura un design placut si eficient. Dupa dorinta locatarilor, modelele gresiei pot fi alese dintr-o varietate mare de nuante, culori si forme.

Trebuie sa ne fie in atentie doua lucruri in alegerea acestea :
a) armonizarea culorii cu ambientul deja creat sau care urmeaza sa fie creat ;
b) calitatea si tipul gresiei. In cazul unui trafic intens, se recomanda gresia creata special, care este mult mai dura groasa de 4-5mm, poroasa si cu nuante coloristice mai inchise.


gresie hol
Pentru traficul usor se poate alege o gresie lu-cioasa, cu grosimea de 3-4mm, uni sau in diferite modele si nuante. In legatura cu marimea placilor putem preciza ca sunt placi patrate, de dimensiuni mari, 40/40cm sau dreptunghiulare cu L=30cm/l=20cm sau placi standard 25/25cm.
Se recomanda folosirea in spatii mici a gresiei cu dimensiuni mici ; a placilor mari(40/40cm) dar placa este asezata pe diagonala, pentru a crea impresia de spatiu amplu.
Senzatia de continuitate si spatiu il ofera placarea holului si bucatariei cu acelasi tip de gresie.
In cazul in care se doreste compartimentarea acestora, este de preferat aceeasi marime a gresiei, in doua culori diferite.
O alta delimitare a celor doua camere se realizeaza cu platbanda, gresia si asezarea acesteia fiind identice. Intretinerea curateniei gresiei este simpla.


Combinatii gresie si faianta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*