Gletuirea peretilor

Gletuirea peretilor este operatiunea prin care se realizeaza in interior un aspect distins, pereti netezi si fini. Pentru peretii interiori se recomanda gletul pe baza de ipsos ce se poate aplica peste var, ciment sau beton. In interioarele cu umiditate ridicata se recomanda folosirea gleturilor pe baza de ciment alb.

Oricare glet am folosi operatiunea presupune trei actiuni distincte:
a) pregatirea peretilor;
b) pregatirea gletului;
c) gletuirea.
Pregatirea peretilor implica actiunea de curatare a acestora de urme de vopsea, praf sau grasime. Dupa eliminarea acestor reziduuri se aplica pe peretele suport cu bidineaua un strat de amorsa, se lasa sa se usuce o ora pentru a obtine rezistenta sa la abraziune.
Peste peretele pregatit astfel se aplica gletul de incarcatura, amestecat cu rotatorul, din glet si apa: 20kg glet-7 l apa.
Aplicarea sa trebuie facuta cu miscari verticale, scurte si paralele pentru a se obtine un strat neted care se lasa sa se usuce 24 h si apoi se slefuieste.
Aplicarea gletului de incarcatura permite realizarea unui strat rezistent de cca.10 mm care ofera peretelui rezistenta, adezivitate si un finisaj mat.
Dupa slefuire se aplica gletul de finisaj preparat din aceleasi materiale in aceleasi proportii.
Gletul se aplica prin miscari verticale rapide realizandu-se un strat de cca.3 mm, care are rolul de a spori rezistenta peretilor la zgariere si reducerea consumului de vopsea.
Gletul preparat trebuie utilizat in cel mult 40-60 de minute.


 


Zugraveli uzuale in apartamente
Scule de zugravit

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*