Glafuri de interior si de exterior

Glafurile reprezinta partea de finisaj a unei ferestre de termopan sau de aluminiu. Acestea pot fi montate in zid odata cu fereastra sau pot fi efectuate ulterior din diferite materiale.

Glafurile exterioare sunt cele care vin in contact cu factorii de mediu (umiditate, temperature ridicate, infiltratii) si au rolul de a proteja zidul casei si rol estetic imbunatatind aspectul fatadei si al ferestrei.


glafuri de interior si exterior
Materialele din care se realizeaza trebuie sa fie de buna calitate si estetice. Din acest motiv se recomanda pentru glafurile exterioare utilizarea de: gresie ; marmura ; miez de PVC celular acoperit cu un strat rezistent la uzura si impact ; tabla zincata.
Aceste materiale pot fi montate cu jgheaburi pentru evacuarea apei sau a zapezii sau cu inclinatie de min. 30 grade tot cu acest scop. Glafurile exterioare pot avea culoarea ferestrei sau o alta culoare dorita de beneficiar, dar avantajele acestui detaliu exterior sunt numeroase : durabilitate, rezistenta, protectie si estetic ridicat. Glafurile interioare pot fi realizate din diverse materiale, deoarece nu vin in contact cu factorii externi de mediu.
Acestea pot fi realizate din lemn, PAL in nuanta ferestrei sau orice alta nuanta, miez de PVC cu margini drepte sau rotunjite in culoarea ferestrei sau una la alegere, faianta,  sticla mata sau colorata.
Rolul glafurilor interioare este de protectie a peretelui, a geamului si nu in ultimul rand un rol estetic de intregire a designului interior.


Zidaria portanta
Montaj rigips | Avantajele folosirii rigipsului

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*