Galerie din lemn pentru perdea

In amenajarea clasica a interioarelor locuintei pot fi utilizate cu succes galeriile din lemn pentru perdele si draperii. Alegerea galeriei trebuie facuta in functie de modelul si materialul perdelelor, culoarea mobilei si a design-ului interiorului.
Este recomandata alegerea perdelelor albe, din organza sau voal, simple sau cu modele razlete.

In cazul in care nu e posibila asortarea galeriei cu mobilierul este de preferat asortarea acesteia cu lustra sau corpul de iluminat fiind asociata tot cu o sursa de lumina, fereastra. 


galerie lemn pentru perdea
Fiind realizate din lemn natur, lacuit sau baituit, sistemul de prindere este aparent, cu console din acelasi material. Inelele pentru perdele este bine sa fie tot din lemn si sa permita alunecarea usoara si manevrarea fara zgomot si fara sa afecteze tesatura perdelei.
Elementele ce compun galeriile sunt : bara din lemn de brad cu diametre intre 20-28mm, inele din lemn sau plastic alb, dibluri, suruburi si carlige din plastic.
Lungimea se alege in functie de marimea ferestrei, pe care trebuie sa o cuprinda in intregime si sa o depaseasca lateral cu 15, 20cm stanga/dreapta. Se pot monta doua galerii pe o consola, cu distanta necesara pentru manevrarea cu usurinta a perdelei si a draperiei.
Ca elemente decorative galeriile pot fi drepte sau cu striatii de adancimi diferite realizandu-se un model din linii. Galeriile necesita intretinere prin deprafuire si curatare cu solutii potrivite tipului de lemn din care este realizata.


Perdele de birou
Modele de galerii pentru perdele

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*