amenajari interioare, decoratiuni, mobila
Amenajari[Home]     Anunturi     Intrebari si raspunsuri     Catalog produse [Gratuit]      Siteuri Firme     

Catalog de produse

Puteti inscrie gratuit produsele in catalog.
Nu exista limita de inscriere

Filtrul pentru apa – un element indispensabil


Despre:motivele pentru care ar trebui sa achizionam un filtru pentru apa. Care sunt cele mai eficiente filtre pentru apa.
Atata timp cat poluarea continua sa se raspandeasca la nivel global un filtru pentru apa ar trebui sa fie un element ce nu trebuie sa lipseasca din nicio casa. Ar trebui sa recunoastem ca incidenta cancerului si a altor boli pare a fi din ce in ce mai mare si in crestere. Cu toate ca apa potabila furnizata este dezinfectata si tratata pentru a preveni infectarea cu anumite boli specifice, se pare ca substantele chimice folosite la dezinfectarea apei potabile au creat diverse polemici pe care unii le iau in serios iar altii le ignora.

Un element de interes este clorul din produsele numite trihalometani sau THM. Acestea apar in apa potabila atunci cand este adaugat clorul. Acesta reactioneaza imediat cu materia organica din apa pentru a forma substanta rezistenta la clor. Se spune ca trihalometanul poate cauza un numar de afectiuni fizice printre care si cancer.
filtru_pentru_apa

Vestea buna este ca un filtru pentru apa corespunzator va elimina trihalometanul. Un alt element de interes il reprezinta compusii organici volatili sau VOC. Acestea sunt substante chimice sintetice care sunt des intalnite in apa potabila. Acestea patrund in apa prin aerul poluat, dar si prin alte nenumarate cai. Se spune deasemenea ca VOC ar cauza un numar de afectiuni fizice printre care afectiuni ale plamanilor si pielii, ficatului si rinichilor sau intreruperi la nivelul sistemului nervos si cancer.

Am citit pe internet un studiu efectuat in America care spunea ca \" apa potabila din America contine mai mult de 2100 de substante chimice toxice care pot cauza cancer”. Ceea ce am citit m-a pus intr-un fel pe ganduri si am inceput sa ma intreb daca nu cumva si la noi ( mentionez ca cele de mai sus nu se bazeaza pe nimic concret, pe niciun studiu efectuat sau pe teste stiintifice si sunt doar simple supozitii) sau oriunde in lumea aceasta unde apa este tratata cu clor exista aceeasi situatie.

Deci, daca pentru a elimina aceasta posibila amenintare serioasa pentru noi si familiile noastre trebuie doar sa cautam un simplu filtru pentru apa , ma intreb ce mai asteptam oare. Daca v-ati gandit ca decat sa achizitionati un filtru mai bine cumparati toata viata apa imbuteliata, permiteti-mi sa va spun ca pe termen lung nu veti economisi deloc si din contra veti ajunge sa cheltuiti sume importante pe apa, ceea ce cred ca nu doreste nimeni.

Nu este nevoie sa cumparam sisteme complicate ca cele de reversie prin osmoza care pot fi foarte scumpe si care sunt cu adevarat eficiente doar daca aveti o apa cu foarte multe impuritati. Asa cum va spuneam sunt scumpe si nu filtreaza chiar tot ca de exemplu VOC. Daca aveti sau doriti sa achizitionati aceasta metoda de filtrare a apei va trebui sa cumparati suplimentar si un alt filtru care sa filtreze VOC.

Vestea buna este ca nu neaparat cel mai scump sistem este si cel mai bun. Un filtru pentru apa simplu care sa contina carbon activ este se pare cel mai eficient in filtrarea THM si VOC.

In speranta ca citind acest articol care repet se bazeaza doar pe cele citite in diverse reviste si pe internet v-am facut sa cugetati putin asupra acestei probleme va recomand cu caldura sa investiti intr-un filtru pentru apa care se pare ca este indispensabil in epoca in care traim.

Amenajari, Decoratiuni