Fantani arteziene de gradina

Gradina de langa casa, indiferent de intinderea ei creeaza o oaza de liniste si frumusete. In cazul in care spatiul permite se pot realiza fantani arteziene care pe langa racoarea apei personalizeaza spatial. Fantanile arteziene pot fi realizate prin captarea unor izvoare freatice sau simulate prin procedee tehnice.

Indiferent de modul in care se realizeaza, efectul unei fantani arteziene asupra ochiului si spatiului este reconfortant, avand si rol decorativ.


fantana arteziana gradina


O solutie practica o reprezinta fantanile decorative care creeaza un spatiu asemanator celui natural, care sunt usor de montat, au marimi si forme diferite in functie de spatiul destinat. Susurul apei care face circuitul apei genereaza un sunet cristalin. O alta varianta posibila de amenajare este cea realizata din balustri din ciment de var alb si praf de marmur, ingerasi sau zeitati. Acestea sunt rezistente la variatiile de temperatura si dau un farmec aparte gradinii. In cazul captarii unui izvor subteran posibilitatile de amenajare a unei fantani arteziene cresc, datorita apei care poate fi directionata in jeturi controlate, poate fi colorata sau i se pot aplica jocuri de lumini prin constructia bazinului. Astfel de fantana poate fi realizata cu pietre de rau, mozaic, marmura sau dale amprentate colorate. Bazandu-va pe teoria feng-shui se poate realiza o fantana arteziana care echilibreaza elementele de baza (apa, lemn, foc, metal, pamant) pentru a ameliora prosperitatea proprietarilor.


Dale de pavaj
Automatizari porti culisante

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*