Faianta bucatarie

Amenajarea peretilor din bucatarie cu faianta are rol practic si decorativ. Acest material protejeaza peretii de efectele aburilor si a diferentelor de temperatura asigurand si efectuarea unei curatenii rapide. Placile de faianta destinate placarii peretilor bucatariei au forme patrate cu : L=25, l=25 sau dreptunghiulare cu L=30, l=25.
Paleta coloristica variata ofera posibilitatea alegerii unui colorit imprimand un stil bucatariei, alaturi de mobilier si alte accesorii.
Astfel realizarea unor modele si jocuri de culori pune la incercarea imaginatia si fantezia alaturi de bunul gust.
Pentru spatiile generoase din bucatarie se pot folosi orice nuante si jocuri de culori: alb-negru; verde- bej; crem-alb, rosu-alb sau alte combinatii incitante. In cazul bucatariilor mici se recomanda folosirea faiantei albe sau a faiantei albe cu incastratii de modele asimetrice si pete de culoare bleu, maron, negru etc. care creeaza impresia de spatiu, asigurand si o cromatica eleganta.
Pentru bucatariile mici se poate realiza un efect cromatic special prin braiele de faianta amplasate in partea superioara, cu care se pot marca spatiile destinate aragazului sau corpurilor suspendate.
Braiele de faianta implica o diversitate de modele si culori incat efectul estetic sa fie cel dorit.
Inaintea alegerii nuantei de faianta preferata trebuie sa ne asiguram ca exista o legatura cromatica intre culoarea acesteia si cea a mobilierului, a gresiei sau a locuintei in ansamblu.

Gresie si faianta mov lila

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*