Euroglet | Caracteristici si mod de aplicare

In domeniul amenajarilor interioare a aparut pe piata in urma cu 5 ani un produs fabricat in Germania, Spania si Italia- euroglet. Este utilizat pentru realizarea de exceptie a unor finisaje interioare, culoare alba, pe baza de aditivi, cu putere mare de acoperire.
Pe suporturile pe baza de ciment, ipsos si beton armat are o aderenta sporita.

Prin utilizarea de euroglet se reduce cantitatea de vopsea lavabila utilizata cu cca. 25%. Acest material este un praf ce se prepara in amestec cu apa curata, in proportie de 1/3, amestecandu-se foarte bine pentru a avea un aspect omogen.
Se poate utiliza in maxim 7 ore de la preparare si se poate aplica in doua straturi cu grosimea maxima de 2mm ; al doilea strat sa se aplice dupa 3-4 ore.
Producatorii de profil utilizeaza inalte tehnologii de obtinere si ambalare a produsului ce se gaseste pe piata in cantitati de 5, 10 si 20 kg.
Eurogletul este diversificat in functie de suprafata de lucru in trei categorii :
a) euroglet pentru finisaje interioare ;
b) “Euroglet yeso-fino” cu microfibre de armare ;
c) euroglet “Aquatico” destinat special suprafetelor expuse umiditatii (bucatarii, bai, grupuri sanitare sau uscatorii).
Eurogletul Yeso-fino este destinat in special suprafetelor tencuite traditional, dar microfibrele de armare ii permit aderenta foarte buna la suport chiar si in straturi de 1-2 mm, ranforseaza peretele evitand crapaturile.
Nu este necesara slefuirea ulterioara a peretelui deoarece are un grad mic de absorbtie.


Profile din rigips

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*