Dusumea din lemn de stejar

Aspectul interiorului este puternic reprezentat de materialul din care este realizata dusumeaua. Dincolo de aspectul estetic, caldura este un element definitoriu in alegerea materialului pentru dusumele. O solutie optima ar fi dusumeaua din stejar.

Materialul dur si rezistent permite o utilizare indelungata cu minim efort de intretinere. Dusumelele din lemn de stejar au marimi standard ce se inscriu intre L=1,60m-4m, l=12-15cm, grosimi = 22, 29, 47 cm.
Culoarea naturala crem sau bej poate fi mentinuta prin aplicarea a doua, trei straturi de lac special.
Finisajele asigura un design special si protectia lemnului timp indelungat.
Firmele care livreaza dusumele din stejar asigura uscarea completa a lemnului, astfel incat in timp sa nu apara deformari. Pentru amenajarile interioare in spatii mici sau mari, dusumeaua de lemn asigura luminozitate, poate fi montata clasic, longitudinal sau in modele diferite, in functie de preferinte. Pardoseala asigura caldura interiorului la propriu si la figurat si o izolatie fonica deoarece lemnul este un material ecologic.
Pardoselile din lemn se intretin stergandu-se cu o carpa moale, sau cu un mop umezit in solurie speciala diluata cu apa, periodic.
Nu se recomanda stergerea cu apa simpla, evitandu-se baltirea apei pe dusumea care in timp va da un aspect neplacut.
Se pot amplasa bariere de praf reprezentate prin covorase in zonele intens circulate si la intrare.
Bine intretinute, dusumelele rezista mai mult de un secol. 


Treceri de pardoseala
Nuante parchet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*