Design interior living cu bucatarie

In cazul caselor construite in stil occidental intalnim adesea un living spatios, iar intr-o parte a acestuia bucataria. Ca delimitare a celor doua spatii putem realiza 2-3 trepte, sau un perete decorativ de rigips care mascheaza o parte a bucatariei.

In acest caz vom avea nevoie de un mobilier in cele doua camere adaptat spatiului si necesitatilor familiei; tavan fals cu spoturi ce pot lumina camerele selectiv si independent.
Daca living-ul poate fi pardosit cu podele sau parchet, in cazul spatiului destinat bucatariei este implicit necesara gresia si faianta.
Mobilierul poate avea nuante diferite sau poate fi realizat din lemn furniruit, PAL sau lemn natur.
Nu trebuie sa uitam ca bucataria trebuie sa fie dotata cu spatii de depozitare. Acestea pot fi realizate din corpuri de mobilier sau compartimente din rigips pe unul sau doi pereti ai camerei. Fireste ca ferestrele trebuie sa asigure o buna luminare diurna in ambele spatii, motiv pentru care ferestrele pot fi decorate cu acelasi tip de perdele sau modele si texturi diferite.
In cazul in care dorim o diferentiere neta a spatiului destinat bucatariei putem realiza acest lucru prin diferentierea materialelor pentru mobilier, designul complet diferit si paleta coloristica folosita.
Daca dorim ca bucataria sa fie o prelungire a living-ului, putem masca spatiile de depozitare, sa accentuam liniile mobilierului ca o prelungire, iar culoarea gresiei sa fie aceeasi cu cea a parchetului.

Design interior cu imitatie de marmura
Open space design

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*