Dedurizararea apei

Apa dura este aceea care are un procent ridicat de saruri de calciu si magneziu generat de trecerea apei prin straturi de calcar si dolomita. Exista anumite semne prin care putem recunoaste o apa dura , acestea sunt simple si pot fi recunoscute de absolut oricine.


Semnele de recunoastere a apei dure sunt :
a) are gust neplacut,
b) nu face spuma in contact cu sapunul,
c) in ea nu fierb bine legumele,
d) rufele nu se spala bine,
e) in zonele de imbinare a instalatiilor apar depuneri de piatra.
In acest sens se pot utiliza o serie de aparate destinate dedurizarii apei. Dedurizatorul de apa trebuie ales in functie de cativa factori :
cantitatea de apa folosita intr-o luna de zile ;
cat de dura este aceasta apa ;
zona geografica in care locuiti ;
de unde provine apa de la chiuveta (retea publica sau fantana proprie) ;
presiunea apei/atmosfere ;
numarul persoanelor din familie care utilizeaza apa.
Exista filtru mecanic ce se monteaza la instalatia de apa in aval si purificarea apei prin osmoza inversa.
Ambele variante foloseste sodiu, care permite inlocuirea ionilor de Ca si Mg cu Na.
Dedurizatorul cu sistem de control, valve ceramice de inalta anduranta protejeaza o retea de apa destul de vasta (2-5 familii).
Are un debit de 500l/h, bazin de saramura inchis si dimensiuni reduse. Statia pentru dedurizarea apei reprezinta solutia pentru retele de apa extinse.
Avantajele instalatiei sunt : reglare electronica in functie de volumul apei consumate, rezervor de sare uscat, parametri controlati de microprocesor, afisarea electronica permanenta a capacitatii de curatare, capacitatea=800l/h.

Glafuri de interior si de exterior
Holsuruburi de lemn | Modele si tipuri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*