De ce este necesara folosirea plintelor pentru parchet laminat?

Dupa montarea parchetului laminat pentru a obtine un aspect finisat va trebui sa montam plinte speciale pentru parchetul laminat. Acestea sunt folosite pentru a acoperi portiunea ramasa libera la imbinarea dintre podea si pereti.
Plintele sunt realizate din diferite materiale de la plastic pana la lemn masiv baituit sau lacuit, se gasesc intr-o varietate foarte mare de nuante si au dimensiuni standard de 80 sau 100 de milimetri.

Pe langa rolul lor de a acoperi rostul de dilatatie dintre podea si perete, acestea se pot folosi si pentru mascarea cablurilor inestetice care se afla pe langa pereti, ca de exemplu pentru mascarea cablului de internet.
Un accesoriu pentru plinte il reprezinta coltarele care se folosesc bineinteles la colturile camerelor facand legatura dintre plinte.
Ca raspuns la intrebarea de mai sus “De ce este necesara folosirea plintelor” ? putem raspunde ca atat plintele cat si coltarele au rol estetic conferind camerei un aspect finisat, dar si functional deoarece nu permite intrarea particulelor de praf si a murdariei  in general in rostul de dilatatie (lucru deloc placut atunci cand se incearca curatarea acestuia).

Autor: Editor ConstructMall C.P.

Parchet laminat rezistent la apa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*