amenajari interioare, decoratiuni, mobila
Amenajari[Home]     Anunturi     Intrebari si raspunsuri     Catalog produse [Gratuit]      Siteuri Firme     

Catalog de produse

Puteti inscrie gratuit produsele in catalog.
Nu exista limita de inscriere

Cum functioneaza fosa septica?


Despre: modul de functionare al diferitelor tipuri de fose septice.
Fosa septica functioneaza la “ preaplin” si pe principiul vaselor comunicante acolo unde exista doua sau trei compartimente pentru sedimentare si biodegradare aeroba si anaeroba.

Fosa septica cu o singura camera, este folosita mai mult ca vas colector pana cand acesta este aproape plin, biodegradarea este foarte mica in acest caz. Necesita vidanjare mai frecventa ce depinde de volumul fosei.

La fosa cu doua sau trei compartimente de sedimentare si biodegradare a apei menajere uzate, al doilea sau al treilea compartiment intra in functiune dupa ce compartimentul precedent s-a umplut.

La acest tip de fosa septica este obligatoriu sa aiba in dotare un aerator, pentru imbogatirea amestecului cu oxigen. Bacteriile aerobe preiau oxigenul din atmosfera in timpul digestiei iar cele anaerobe il preiau din materia organica sau anorganica consumata.

Trecerea de la o camera la alta se face in sistem “scufundat” pe principiul vaselor comunicante pentru a nu antrena grasimile insolubile si nedigerabile aflate deasupra apei menajere care se trateaza.

Pentru crearea mediului cu bacterii (bacillus subtilis) se folosesc bioactivatori, care sunt bacterii sub forma de pulbere cristalizata in amestec cu hrana initiala de activare. Modul de folosire al bioactivatorului se afla lipit pe ambalajul (flaconul) produsului.

Acest tip de fose se pot vidanja, daca se intretin corect la 4-6 ani, fata de fosa cu o camera (se vidanjeaza la 1-3 ani).

Surplusul de apa dupa ce fosa s-a umplut se evacueaza in aceiasi proportie prin camera 2 sau 3 , dupa caz prin sisteme de drenare a apei pe o suprafata irigabila, canal deversor, rau sau lac.

Inainte de evacuare se preleveaza probe care se vor analiza intr-un laborator de specialitate pana cand sunt indeplinite valorile limita admisibile prevazute de Normele tehnice de protectia apelor.

Amenajari, Decoratiuni