Cum se realizeaza corect instalatia sanitara la o casa ?

Cu totii cred ca sunteti de acord ca alaturi de instalatia electrica si cea termica, instalatia sanitara de canalizare la o casa este foarte importanta. Ea reprezinta intregul sistem de conducte prin care se transporta apa menajera pana la conectarea cu sistemul de canalizare.

Pentru a nu avea surprize neplacute ca mirosuri neplacute, scurgeri de apa nedorite este recomandat sa apelati la echipe de specialisti in acest domeniu care sa va realizeze aceasta instalatie ( totusi, ca si sfat personal aveti in vedere metoda de selectie a acestor echipe pentru ca nu toate sunt pricepute si serioase , mai mult decat atat preturile cestora variaza atat de mult incat costul unei instalatii sanitare poate fi unul rezonabil sau un cost exorbitant).
Pentru realizarea instalatiei sanitare trebuie sa aveti in vedere amplasarea in casa a camerei destinate baii si a obiectelor sanitare folosite pentru realizarea unui sistem unitar sau separativ. Elementele componente ale zonei interioare sunt tevi si conducte de legatura dintre obiectul sanitar si coloana, teava de ventilare; zona exterioara fiind compusa din coloana principala de evacuare si caminul de intretinere a coloanei. De asemenea trebuie sa mai aveti in vedere o serie de aspecte importante cum ar fi: evacuarea apei uzate sa se faca integral in coloana principala de evacuare, sistemul sa poata fi curatat in cazul unor defectiuni, materialul din care se realizeaza legaturile dintre obiectul sanitar si coloana principala sa fie din material rezistent la socuri mecanice si diferente de temperatura. Daca nu este posibila racordarea la instalatia de canalizare, trebuie instalata o fosa septica pentru a proteja apa freatica si a preveni eventuale focare de infectii.

Autor: Editorul ConstructMall C.P.

Convectoare electrice de perete

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*