Cum eficientizam spatiul intr-o locuinta de mici dimensiuni?

Pentru toti cei care impart un apartament mic m-am gandit sa va vin in ajutor cu cateva idei despre cum poti avea totusi parte de putina intimidate si ordine chiar daca locuiti intr-o garsoniera sau un mic apartament. Cu totii ne intoarcem cateodata de la servici obositi si fara chef de nimic si tot ce ne dorim este sa avem parte de putin spatiu, de un coltisor cat se poate de mic in care sa stam linistiti.

In cautarile mele pe internet am gasit cateva astfel de idei. Unele sunt interesante, altele practice, iar unele putin mai nebunesti dar dragute, de aceea vreau sa vi le impartasesc .
Primul lucru extrem de interesant a fost acest birou amenajat intr-un dulap. Ganditi-va, sa ai parte de un birou doar al tau atunci cand locuiesti intr-o garsoniera sau un apartament cu doua camere reprezinta un adevarat lux. Va puteti crea un birou intr-un dulap sau mai potrivit ar fi intr-o camara sau debara. Nu va fi chiar o camera adevarata insa il puteti folosi pentru a va putea relaxa in fata calculatorului fara sa va deranjeze nimeni. Atunci cand nu il mai folositi puteti inchide usile si  zona va disparea ca prin minune.

birou amenajat in dulap
Un alt lucru enervat atunci cand doua persoane impart aceasi locuinta mititica il reprezinta lipsa spatiilor de depozitare si vesnica dezordine care domneste in apartament. Am gasit aceasta solutie inteligenta de depozitare in care va puteti pastra lucrurile ascunse vederii.
spatii de depozitare sub ferestre
Daca locuiti intr-o garsoniera si va doriti totusi si un spatiu de relaxare atunci va puteti imparti spatiul printr-un dulap asemenea acestei fotografii. Observam cum dintr-o singura camera s-au creat astfel doua camere cu intrebuintari diferite doar prin simpla pozitionare a unui dulap si a unei perdele. Orice cuplu care imparte o garsoniera stie cat de rau este sa vrei sa stai linistit in alta camera si sa nu existe acel loc.
Totusi atunci cand impartiti o camera in doua zone separate aveti grija sa o faceti fara a transforma acele zone in ceva claustrofobic. S-au  folosit dulapul cu etajere si perdeaua transparenta pentru a permite patrunderea luminii naturale in zona de relaxare.
compartimentare garsoniera
O alta idee de eficientizare a spatiului ar fi urmatoarea imagine. Se potriveste doar pentru acele apartamente foarte inalte deoarece aici se foloseste spatiul pe verticala. Prin acest aranjament s-au creat trei zone distincte intr-o singura incapere, sporindu-se foarte mult si spatiul de depozitare. O idee inedita care poate fi pusa in practica de cei care nu au nimic impotriva sa doarma la inaltime.
compartimentare camera pe verticala
surse foto: inhabitat.com

 

 

Obtinerea unui decor luxuriant pentru locuinta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*