Cum asortam culorile pentru baie – exemple de scheme de culori

Fiecare dintre noi are una sau mai multe culori preferate pe care am dori sa le integram si in decorul locuintei noastre. Problema apare atunci cand nu avem nici cea mai mica idee despre celelate culori cu care poate fi asortata nuanta preferata, si atunci de frica sa nu stricam ceva, renuntam la ideea noastra si alegem tot nuantele neutre cu care nu dam gres dar nici nu impresionam in niciun fel.

Special pentru voi, am ales cateva exemple de scheme de culori potrivite pentru orice baie, eleganta si stilata. Priviti cu atentie si poate veti gasi si schema voastra preferata.

Baie verde brotacel cu gri si alb

baie verde brotacel cu gri si alb
 
Florile supradimensionate de culoare verde brotacel se catara pe pereti ca un fundal indraznet pentru albul rece al chiuvetei cu picior. Bateria nichelata si rama metalica a oglinzii se asorteaza cu tulpinele si frunzele gri de pe tapet.
Baie cu negru , bronz si mobilier din mahon
baie cu negru, bronz si mahon
Peretii acestei bai masculine au fost acoperiti cu un tapet ecosez in tonuri de bronz si negru. Masca pentru chiuveta si bagheta de pe perete adauga tonuri bogate de mahon.

 

 

Baie alb cu negru si accente galbene
baie alb cu negru si galben
O baie clasica cu faianta alba in care se imbina diverse “gaselnite” vintage precum scaunelul vechi si chiuveta recoditionata. Partea exterioara a chiuvetei a fost vopsita in negru mat , in timp ce accente galbene si negre sunt presarate pe ici ,pe colo in intreaga camera.
Baie in combinatia albastru pal cu alb si mobilier din nuc
baie albastru pal cu alb si mobila din nuc
In aceasta baie lambriul alb si peretii albastru pal reprezinta fundalul pentru masca de chiuveta culoarea nucului si accesoriile stralucitoare cromate.
Baie verde salvie si mobilier din mahon
baie verde salvie si mahon
Peretii verzi aduc un fundal mai aproape de natura pentru cele doua suporturi antice pentru chiuveta. Chiuvetele si cele doua mese de lucru vintage au fost reconditionate si fiind o solutie ecologica au fost folosite de proprietarii acestei bai pentru a spori stilul incaperii.
Baie galben porumb si ciocolatiu
baie galben cu ciocolatiu
Placile de faianta in culoarea porumbului creaza un fundal luminos si vesel in aceasta baie. Peretii de culoarea graului provinde de la tonurile delicate de gresie si unesc contrastul dintre galbenul linistitor, dulapul de mahon inchis si oglinzile asortate.
Baie alba cu perete de accent portocaliu aprins
baie alba cu portocaliu aprins
Peretele de accent portocaliu aprins aduce caldura si o pata de energie in aceasta baie. Lambriul alb , rece ornamenteaza partea inferioara a peretilor, in timp ce cada este acoperita cu faianta alba patrata care se potriveste cu aspectul vintage al baii amplificat si de chiuveta reconditionata. Dungile albastre de la covorasul de baie incorporeaza o doza de culoare contrastanta.
Baie cu mahon, portocaliu dovleac si abanos
baie portocaliu, mahon si abanos
Tonurile bogate si profunde de pamant confera un aspect masculin acestei bai. Schema de culoare pentru acesta camera a fost proiectata pentru a asorta mobilierul de lemn. Pentru a tempera schema de culori predominat inchise din aceasta baie mica mobila a fost aleasa in varianta deschisa, cu rafturi.
Baie albastru pal, bej inchis si alb
 
Baie albastru pal, alb si bej inchis
Culoarea neutra si calda a partii superioare a peretilor ajuta la atenuarea efectului rece dat de lambriul alb care a fost folosit pe partea inferioara a peretilor acestei bai. Accente de bleu pal – date de prosoape, perdeaua de dus sau tablourile pictate manual ? adauga un aer sofisticat intregii incaperi.
Baie gri porumbel si auriu
Baie gri porumbel cu auriu
surse foto: www.bhg.com
Peretii gri metalic creaza un fundal dramatic in aceasta baie regala. Blatul din marmura de Carrara al dulapului din lemn de nuc creaza un decor luxos. Oglinda cu rama aurie de deasupra chiuvetei amplifica difuzarea luminii in camera facand ca bateria cromata a chiuvetei sa para si mai stralucitoare.

 

Alegerea modelului perfect de baie

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*