Cum amenajam frumos si cu bani putini un apartament ?

Pentru a rezolva aceasta dilema am ales un apartament vechi si mic cam de 49 de metri patrati, care a fost decorat in stil suedez. Pentru cei care nu sunt atat de familiarizati cu acest stil va pot spune ca a fost amenajat cu mobila stil magazinul IKEA.

Designul livingului acestui apartament a rezultat dintr-un amestec al unor obiecte de mobilier atent alese insa care se muleaza perfect pe un buget restrans facand din acest spatiu unul linistit, romantic si foarte potrivit pentru o persoana tanara.
Peretii au fost zugraviti in alb pentru a se potrivi cu tocaria ferestrelor si usilor iar pentru a crea o pata de culoare pentru unul dintre pereti s-a optat pentru culoarea gri inchis ( carbon). Pentru peretele opus acestui perete s-a folosit un tablou de mari dimensiuni colorat in gri inchis si cu tente din nuantele secundare ale incaperii.

living cu mobila suedeza

Camera este un joc intre simetrie si asimetrie. Observam cum toate obiectele de mobilier au pereche mai putin ceea ce se afla langa ferestre. S-a ales in mod voit doar o perdea care fiind alba si simpla aproape ca nici nu se observa insa fiind plasata langa otoman are rol mai mult functional decat estetic, oferind intimitatatea necesara citirii unei carti sau regland doar intensitatea luminii care patrunde in camera.
Pentru mobilier s-au ales culori simple si neutre precum alb murdar si lemn de nuc care se potrivesc cu parchetul din stejar masiv. Alegerea covorului model tip persan in nuanta de rosu caramiziu ofera camerei acea caldura care ii lipsea printre atatea culori reci si sobre.Intreaga camera este un mix de stiluri diferite de mobilier care la prima vedere par puse in decor fara niciun rost insa daca privesti mai atent vei descoperi o atmosfera extrem de relaxanta si primitoare.

 

amenajare living mic

Bucataria acestui mic apartament continua stilul cu care deja ne-am obisnuit. Mobila alba este extrem de functionala oferind multe spatii de depozitare atat de necesare. Ca si mobilier se mai putea folosi in bucatarie in loc de mobila cu corpuri  un bufet cu vitrina de la http://www.vitrinelemn.ro/shop/bufet-vitrina-din-lemn/. Un plus de originalitate il reprezinta faianta neagra de pe pereti care se imbina perfect cu blatul negru al mobilei. Intreaga bucatarie continua cromatica livigului fiind un amestec din cele doua culori de baza din care obtinem griul carbon si anume din alb si negru.

bucatarie mica alb cu negru

Masa de bucatatie mi se pare inedita. Pe langa faptul ca este cea mai potrivita masa pentru o bucatarie de mici dimensiuni. Este de fapt o masa extensibila la care s-a extins doar o parte oferind astfel doua locuri fara a stirbi deloc din spatiu. Candelabrul cu aspect antichizat de alama va oferi meselor din aceasta locuinta lumina si caldura necesare.

masa pentru bucatarie mica

Elementul cel mai important la intreaga amenajare a acestui apartament mic este faptul ca s-a folosit cu extrema precizie fiecare colt si fiecare loc liber ajungandu-se astel la o eficientizare a spatiului locuit.

surse foto: fantastikfrank.se

 

 

 

Obtinerea unui decor luxuriant pentru locuinta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*