Cum alegem culoarea pentru camera copilului

Traim intr-o lume plina de culori, iar acestea ne influenteaza in mod direct.Culorile ne ajuta sa construim in locuinta o anumita stare spirituala si armonie.Cei mici sunt foarte sensibili la influentele factorilor din mediul ambiant, unul dintre ei fiind culorile din incapere: unele ii pot calma, iar altele ii determina sa fie mai agitati chiar de la varste fragede.
De aceea se recomanda utilizarea unei culori calde, linistitoare. A devenit o traditie ca rozul sa fie culoarea specifica fetitelor, iar albastrul a baieteilor.
Se pot alege si alte nuante cromatice:verde, crem, galben, important este ca ele sa fie nuante deschise pentru a crea o atmosfera relaxanta. Nuantele puternice de rosu, albastru sau portocaliu pot creea disconfort. Se pot crea combinatii coloristice intre verde mar si galben pai; alb si crem sau bej si ivoriu care genereaza o atmosfera de siguranta si calm.
O alta alegere ar fi albul pur, iar culoare poti aduce prin mobilier, perdele si covor. Despre simbolurile culorilor s-au spus multe pareri, adesea fara o baza stiintifica asa ca cel mai bine ar fi sa alegi o culoare calda, vesela, care sa-ti placa in primul rand tie. Cand va mai creste, copilul isi exprima propriile pareri. O alta varianta ar fi cea a tapetului. Pentru un copil de 3 ani camera devine un loc de joaca placut daca va fi inconjurat de personaje din povesti. Este bine sa alegem un singur model, pentru a evita supraincarcarea vizuala.

Open space design
Amenajari interioare din sticla

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*