amenajari interioare, decoratiuni, mobila
Amenajari[Home]     Anunturi     Intrebari si raspunsuri     Catalog produse [Gratuit]      Siteuri Firme     

Catalog de produse

Puteti inscrie gratuit produsele in catalog.
Nu exista limita de inscriere

Culorile in zugraveli


Despre: cateva sfaturi despre cum sa alegem sau sa imbinam culorile atunci cand dorim sa zugravim o camera. Sfaturi despre cum trebuie sa alegem culoarea zugravelii in functie de functionalitatea camerei.
Omul in toate timpurile a fost atras de culori. Culorile sunt cele ce insufletesc, nuanteaza si dau contur obiectelor inconjuratoare. Dar ce este culoarea ?

Culoarea este o senzatie a ochiului si totodata proprietatea unui corp de a fi colorat. La aceste doua aspecte, senzatia ochiului si proprietatea corpului, se mai adauga un al treilea aspect: lumina. La intuneric nu avem nicio senzatie cromatica si nici nu putem vedea culoarea corpurilor. In natura se constata prezenta unor multitudini de corpuri: colorate, incolore, transparente, opace.

A vorbi despre culoare, este un domeniu mult prea vast dar ca sa va faceti o idee va putem spune o scurta definitie a culorii : Culoarea este considerata ca un fenomen de absorbtie al luminii

Dar fara culoare nu putem trai deoarece natura ne ofera o multitudine de peisaje coloristice, conditionand existenta, starea de spirit a omului fiind puternic amprentata de culoare.

La finisarea constructiilor, atat la interior cat si la exterior trebuie sa se tina cont de alegerea compozitiilor de acoperire.

Culorile nu trebuie aplicate la intamplare, ele se aleg avand in vedere functionalitatea incaperilor, efectele pe care le produc asupra fizicului si psihicului utilizatorului cat si sincronismul de ambient.

Specialistii se pronunta iar omul este dator, spre binele lui sa aplice, invatamintele despre culoare.

Ceea ce trebuie sa retinem atunci cand dorim sa alegem sau sa combinam culorile in zugravirea unei incaperi esteca:

Culoarea rosie tonifica puterea musculara, da senzatia de cald. Nu se recomanda folosirea ei pe peretii dormitoarelor si camerelor de zi deoarece irita, distrage atentia si produce insomnii si cosmare. Se poate folosi in sufragerii pe suprafete mici sau in incaperi de trecere.

Culoarea albastra , trezeste dorinta puritatii, reprezinta pacea si calmul. Este o culoare odihnitoare. Se recomanda pentru incaperi destinate odihnei. Produce senzatia de rece. Se foloseste in incaperi calde si insorite.

Culoarea verde , este linistitoare, odihneste ochii. Este o culoare calmanta, dar in cantitate mare provoaca senzatia de tristete.

Culoarea violet , este culoarea maturitatii, provoaca tristete.

Culoarea portocalie este o culoare calda care rascoleste si stimuleaza pe fricosi si nehotarati. Este putin agresiva, pe suprafete mari pare dulceaga.

Nuantele de roz sunt vesele. Rozul este o culoare specific feminina.

Culoarea alba produce senzatia de curat. In cantitate mare devine o culoare monotona, orbitoare si oboseste ochii. Se recomanda pentru incaperi intunecoase sau ca fond pentru a scoate in evidenta alte culori.

O armonie de culori se obtine printr-o gama redusa de culori.

In ceea cepriveste culorile vii acestea se folosesc pe suprafete mici.

Culorile acromatice (negru, gri, alb) nu realizeaza armonie insa scot in evidenta ansamblul coloristic. Culorile acromatice sunt culori necolorate.

Legile armoniei, nuanta, ton, au complexitatea lor, la care se adauga particularitatea “om”.

Frumosul se realizeaza cu pricepere, migala, indemanare si multa, multa stiinta.

Amenajari, Decoratiuni