Culori pentru dormitor

Amenajarea dormitorului trebuie facuta intr-o armonie de culori prin care sa se creeze o atmosfera linistita si calda. In acest sens peretii trebuie vopsiti in culori deschise, calde: galben pai, crem, alb, ocru etc. Mobilierul alb sau de lemn natur se poate combina cu orice nuanta contrastanta ce se regaseste in draperii, cuvertura patului, in covor sau in alte elemente decorative.

Prin combinatia culorilor neutre se poate realiza un dormitor elegant vopsit in gri deschis, mobilierul alb accentuand nuantele combinate cu albul perdelei.
Draperiile si covorul pot avea combinatii de negru, alb, grena si gri care definsc linia moderna. Folosirea materialelor transparente si dense in aceeasi paleta coloristica asigura un aer de intimitate si eleganta.
Nuantele de pamant asigura un cadru simplu si personalizat prin folosirea unor perdele albe de organza, draperii din material mat, cu imprimeuri mici maro, bej, negru si portocaliu.
Mobilierul wenge asigura contrastul accentuat de peretii vopsiti in galben pai.
In cazul mobilierului din PAL in doua nuante este bine ca peretii sa fie albi, ca si perdeaua, iar nuantele  uneia dintre cele doua culori sa se regaseasca in covor, in elementele decorative si in draperii. In oricare dintre variante trebuie sa aveti in vedere corpurile de iluminat.
Raspandirea luminii in interior se poate realiza cu ajutorul spoturilor si a unei lustre cu abajurul  colorat intr-una dintre nuantele din incapere.


 


Modele de dormitoare
Dormitor verde | Idei de decorare

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*