Covoare manuale

Arta tesutului covoarelor se pierde in negura vremii fiind printre primele mestesuguri practicate de om. Diversitatea de modele , combinatii coloristice si gama larga de dimensiuni ajuta clientii sa-si acopere cele mai sofisticate gusturi. Modelele traditionale romanesti, alaturi de cele cu influente straine sunt la mare cautare pe piata autohtona si nu numai.
Modelele romanesti cu jocuri de culori si forme florale, linii si forme stilizate de pasari sau animale se gasesc in variante tesute.
Facand referire la mestesugul indigen covoarele se remarca prin nuante de rosu purpuriu, crem sau bej, umbre de bleumarin. Calitatea covoarelor lucrate manual nu este mai prejos decat cele realizate industrial.Un aspect aparte il reprezinta faptul ca se poate folosi lana in culori naturale sau vopsita in culori naturale.
Aceste covoare sunt in serie limitata si personalizeaza interiorul, oferind si caldura specifica materialului folosit in tesatura.
Paleta coloristica este reprezentata intr-un covor de acest tip prin doua culori de baza, si alte culori complemen-tare in modele marunte, care intregesc aspectul. Covoare lucrate manual reprezinta replici ale unor modele cunoscute specifice sec.XVII, sec.XVIII respectandu-se si paleta coloristica specifica.
In razboaiele de tesut se realizeaza manual diferite forme si culori de covoare, specifice camerelor moderne. Materialul de bumbac, lana sau acril permit o diversitate de marimi, forme si culori.

Pietris decorativ
Decor pentru acvariu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*