Corpuri de iluminat rustice

Amenajarea unui spatiu in stil rustic implica accesorizarea cu corpuri de iluminat in acelasi stil. Designerii au realizat o intreaga gama de astfel de bijuterii artistice care constau in : lustre, lamapdare, aplice, lampi sau opaituri care asigura iluminatul interior cu diferite intensitati.
Materialele care au stat la baza realizarii lor sunt: lemnul, fierul forjat, sticla mata, colorata sau transparenta, bucati de oglinda.
Formele pe care le-au luat aceste materiale utilizate sunt adesea uimitoare: abajur in forma de halba de bere, sau sticla de vin, suport in forma de butoi, roata de caruta a devenit un impresionant suport de lustra.
Lemnul poate fi lacuit sau baituit iar formele arcuite si drepte devin adesea elementele care genereaza stilul.
Pentru lampi si opaite se foloseste si oglinda pentru a spori luminozitatea disipata in interior. Astfel de corpuri de iluminat pot fi folosite in restaurante, case de vacanta, terase sau in interiorul locuintei amenajata in stil rustic.
Aplicele de perete cu unul sau doua brate au adesea suportul de lemn pe care sunt aplicate  lampi, sau  lumanari din fier forjat sau metal patinat care sporesc eleganta obiectului.
Acestea pot fi amplasate pe holuri sau de-a lungul treptelor in interior sau exterior. Lampadarele inalte executate din lemn sau fier forjat cu 3-5 brate pot reprezenta concomitent in partea de jos si cuiere cu 1-3 agatatori.
Fiecare model ales asigura un spatiu intim si personalizat.

Veioze din lemn
Lampa cu lupa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*