amenajari interioare, decoratiuni, mobila
Amenajari[Home]     Anunturi     Intrebari si raspunsuri     Catalog produse [Gratuit]      Siteuri Firme     

Catalog de produse

Puteti inscrie gratuit produsele in catalog.
Nu exista limita de inscriere

Constructia unei case


Despre: care sunt elementele componente ale unei case
Cel ce doreste sa construiasca o locuinta, vrea sau nu vrea trebuie sa asimileze si sa cunoasca cateva notiuni legate de partile componente ale unei cladiri (locuinte).

Cunoscandu-le poate sa comunice si sa fie inteles de proiectantul si executantul cladirii sau la controlul executiei lucrarii.

O cladire este alcatuita din componente pe orizontala si verticala.

Componentele grupate pe orizontala sunt partiuri iar cele pe verticala sunt etaje sau niveluri.

Diviziunea elementelor componente ale cladirii continua cu infrastructura cladirii, suprastructura cadirii si lucrari de instalatii.

Infrastructura cuprinde acele elemente ale constructiei situate sub nivelul terenului natural (cota ± 0,00m). Aceste elemente alcatuiesc fundatia si subsolul.

Suprastructura sau elevatia cladirii cuprinde elementele constructiei executate peste nivelul terenului natural. Aceste elemente se desfasoara pe orizontala si verticala.

Elementele verticale sunt alcatuite din stalpi , pereti de rezistenta si pereti de compartimentare.

Elementele orizontale sunt formate din planşee care sunt elemente de rezistenta si de compartimentare a cladirii pe verticala.

In partea superioara a cladirii se afla acoperisul cu elementele de rezistenta: planseul ultimului etaj in cazul acoperisului terasa si sarpanta cu invelitoarea in cazul acoperisului cu panta.

Lucrarile de instalatii cuprind: instalatiile tehnologice (ventilatie, transport pe verticala, etc.) instalatiile sanitare (apa, canalizare) instalatii de incalzire (centrale termice, retea termica) instalatii electrice (alimentarea cu energie electrica, cablu TV, telefonie etc.).

Lucrarile de finisaj si protectie sunt alcatuite din izolatii (hidroizolatii, termoizolatii, ignifugare) tencuieli si placaje, zugraveli si vopsitorii, pardoseli si tamplaria usilor si ferestrelor.

In cadrul lucrarilor de finisaj, desi a fost amintita la suprastructura, poate fi inclusa si invelitoarea la acoperis.

In alcatuirea unei cladiri, avand ca referinta terenul natural se includ: subsolul situat sub cota ± 0,00m, parterul ce repreyinta primul nivel peste cota ± 0,00m, etajele care succed deasupra parterului, podul alcatuit din spatiul de deasupra ultimului planseu si invelitoare.

Cand subsolul are functiunea de locuinta careia i se asigura o iluminare si ventilare naturala poarta denumirea de demisol.

Podul daca este suficient de inalt si se pot amenaja spatii cu iluminare si ventilare naturala poarta denumirea de mansarda.

Intreaga dimensionare si compartimentare a unei cladiri se face potrivit destinatiei raporatata la structura de rezistenta a cladirii.

Notiunile care definesc alcatuirea unei cladiri daca sunt intelese si din documentari auxiliare, pot fi folositoare in practica realizarii unei constructii.

Amenajari, Decoratiuni