amenajari interioare, decoratiuni, mobila
Amenajari[Home]     Anunturi     Intrebari si raspunsuri     Catalog produse [Gratuit]      Siteuri Firme     

Catalog de produse

Puteti inscrie gratuit produsele in catalog.
Nu exista limita de inscriere

Constructii – Amplasarea grajdului pentru animale


Despre: Cateva norme de igiena si recomandari in ceea ce priveste amplasarea adaposturilor pentru cresterea animalelor in curtile persoanelor particulare, dar si despre compostarea deseurilor zootehnice.
Prin Normele de igiena si a recomandarilor privind modul de viata al populatiei , aprobate prin Ordinul nr. 536/1997 – actualizat- al Ministerului Sanatatii se prevede:

Adaposturile pentru cresterea animalelor in curtile persoanelor particulare (de cel mult 5 capete porcine si 5 capete bovine) se amplaseaza la cel mult 10 m de cea mai apropiata locuinta invecinata si se exploareaza astfel incat sa nu produca poluarea mediului sau disconfort vecinilor (art.16).

Deseurile zootehnice, rezultate din amenajari in gospodarii particulare (vezi art. 16), care nu se asimileaza cu fermele zoolehnice, se colecteaza si se neutralizeaza prin compostare in instalatii care nu polueaza mediul si nu produc disconfort, amplasate la cel putin 10 m de ferestrele locuintelor ( art. 39 lit.h ).

Nu se specifica nimic de celelalte animale (oi, capre, iepuri sau pasari).

Daca nu este specificat inseamna ca este permis ca distanta sa fie mai mica in ceea ce priveste amplasamentul. Din intelesul normei rezulta ca si fata de fereastra locuintei vecinului trebuie sa fie o distanta de cel putin 10 m.

Prin compostare se intelege procesul de fermentatie lenta a resturilor organice ce compun deseul zootehnic in urma caruia acesta se transforma in ingrasamant organic.

In acelasi act normativ la art. 37 alin. 3 se mentioneaza: cetatenii sunt obligati sa respecte intocmai masurile stabilite de primarie pentru asigurarea igienei publice si salubritatii localitatii, precum si regulile elementare de igiena in gospodaria sau locuinta proprie, astfel incat sa nu creeze disconfort vecinilor si sa nu constituie pericol pentru sanatatea publica a comunitatii.

Amenajari, Decoratiuni