Consolidare si modernizare casa veche

Adesea este mai bine sa consolidezi sau sa refaci o casa veche decat sa o darami si apoi sa reconstruiesti. Afirmatia se bazeaza pe cateva aspecte esentiale: unele materiale folosite in trecut sunt trainice si se pot reutiliza; volumul de munca si cheltuiala este mai scazut; modificarile pot fi facute pe parcursul derularii activitatii de consolidare.

Cand se demareaza o astfel de lucrare este bine sa se verifice vechea casa inca de la temelie, starea peretilor si a zidariei.
Este neplacut ca in final sa constati ca temelia veche nu poate sustine noua constructie!
Studiile minime de fezabilitate trebuie realizate de specialistii care propun solutii pentru refacerea casei vechi.
In cazul in care temelia este solida, acoperisul trainic si numai peretii trebuie refacuti, se recurge la metoda peretilor portanti sau sustinerea zidariei prin ridicarea altor pereti si compartimentarea diferita a interiorului.
O solutie de consolidare a casei vechi o reprezinta ampalsarea in colturi a unor stalpi de sustinere. Astfel se pot reface pe rand zidurile exterioare consolidandu-se cu un strat de mortar si plasa vechea tencuiala.
Daca temelia este buna dar nu destul de trainica pentru a sustine ridicarea unei camere la etaj, se poate reface tencuiala peretilor existenti cu materiale noi, urmand turnarea unei placi de beton care sustine etajul.
Adesea se impune realizarea in interior a unor pereti de rezistenta, configurand altfel interiorul.


Contor de gaze industrial
Porti batante automate

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*