Combinatii gresie si faianta

Amenajarile interioare in care se foloseste gresia si faianta pot deveni interesante spatii personalizate prin forme si culori. Proprietatile estetice ce vor fi asociate cu suprafata de placat sunt trei : a) forma si dimensiunea placii (25×40 sau 30×60 sau 60×60 si mai mari) ; b) culoarea ; c) design-ul acesteia.

Amenajarea trebuie sa se potriveasca intregii locuinte. De aceea trebuie sa va ganditi ce aspect al casei vreti sa realizati. Pentru realizarea unui spatiu sobru este indicata combinatia alb, negru si gri. Se pot monta piesele in forma de tabla de sah sau braie in alternanta coloristica.
Locuinta amenajata in stil modern permite combinatii coloristice tari : verde praz-galben pai ; rosu-negru ;portocaliu-rosu cu aplicarea din loc in loc a unor listuri (placi ceramice decorative).
Locuinta cu aspect rustic poate fi placata cu placi ceramice in culori de pamant, in combinatii de cel mult trei culori : maro, bej, crem, vernil, negru, alb.
In asemenea cazuri se poate folosi o singura culoare, dar arajarea pieselor poate genera un model de efect : oblic- orizontal ;vertical-orizontal.
Formatul si marimea placilor folosite afecteaza campul vizual. Cu cat formatul placilor este mai mic, rosturile vor fi mai multe si invers. Se poate crea un ambient perfect utilizand placi ceramice foarte mai, apoi din ce in ce mai mici, din aceasi gama coloristica sau se alterneaza placi mari, patrate, cu placi mici dreptunghiulare in aceeasi gama coloristica.


 


Gresie antiderapanta
Gresie pentru hol

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*