amenajari interioare, decoratiuni, mobila
Amenajari[Home]     Anunturi     Intrebari si raspunsuri     Catalog produse [Gratuit]      Siteuri Firme     

Catalog de produse

Puteti inscrie gratuit produsele in catalog.
Nu exista limita de inscriere

Ce tip de fosa septica este mai bun?


Despre: care tip de fosa septica ni se portiveste cel mai bine si cateva modalitati si metode de a alege fosa septica potrivita
Volumul fosei se face functie de numarul de persoane. Daca volumul fosei este mai mare in raport cu numarul de persoane nu diminuiaza functionarea instalatiei, dar scade frecventa vidanjarii iar costul de achizitie este mai mare fata de o fosa normala.

Fosa care se achizitioneaza, sa corespunda normelor in vigoare cu privire la protectia mediului inconjurator. Apa deversata sa respecte limitele impuse de Normele tehnice de protectia apelor.

Fosa sa respecte normele europene garantand un produs reciclabil 100%.

Producatorul sa fie atestat de Autoritatea de mediu .

Sa existe suprafata de infiltrare ce se dimensioneaza pe baza coeficientului de permeabilitate a terenului. Orientativ pentru 1 m3 / zi suprafata de infiltrare variaza intre 14-26 m2.

Amplasamentul terenului. Terenul care are panta dinspre frontul de strada spre curte este mai avantajos in raport cu celelalte amplasamente.

Deasupra terenului de infiltrare nu se poate amplasa nici un fel de anexe gospodaresti si nu este permisa nici pavarea acestuia.

Intre cota inferioara a structurii de infiltrare si nivelul maxim al apelor subterane trebuie sa se asigure o distanta pe verticala de cel putin 1 metru.

Infiltrarea apei in gospodariile individuale poate fi considerata ca un procedeu de irigare subterana.

Pentru solurile mai putin permeabile se folosesc drenuri de infiltrare . Orientativ pentru un debit de 1 m3/zi lungimea drenului variaza de la 25-43m.

Fosa septica sa fie accesibila pentru vidanjare.

Fosa septica este bine sa fie amplasata la 20-30m de casa si in avalul oricarei surse de apa.

Din analiza cerintelor evidentiate rezulta ce fel de fosa septica se va folosi.

Amenajari, Decoratiuni