amenajari interioare, decoratiuni, mobila
Amenajari[Home]     Anunturi     Intrebari si raspunsuri     Catalog produse [Gratuit]      Siteuri Firme     

Catalog de produse

Puteti inscrie gratuit produsele in catalog.
Nu exista limita de inscriere

Ce este fosa septica


Despre: o definitie a fosei septice. Cateva notiuni care ajuta la intelegerea termenului de fosa septica.
Rezervorul bine hidroizolat, montat subteran in care se colecteaza apele menajere uzate din gospodariile individuale cu scopul de a fermenta , curata, decanta si drena apa epurata iar grosierul depus sa poata fi vidanjat si tratat ulterior intr-o alta statie de epurare, constituie fosa septica.

Fosa este o notiune ce explica o cavitate, o adancitura, o depresiune lunga si adanca in sol, etc.

Septic inseamna infectat cu microbi; infectios; care poate produce infectie.

Rolul fosei septice

Apa menajera uzata evacuata din gospodaria individuala contine substante organice: resturi de fructe, legume, carne, dejectii, murdaria rezultata dupa spalare, grasimi, etc., cat si substante anorganice ca urmare a folosirii detergentilor si a altor solventi.

Aceasta apa nu poate fi deversata in mediul inconjurator, decat daca intruneste anumite caracteristici calitative asa cum sunt cerute de NTPA 001/2002. Pentru a obtine indicii de calitate corespunzatoare, apa menajera dupa folosire, trebuie tratata.

Se pune intrebarea cu ce o tratam si unde o tratam?

Tratarea se face cu ajutorul bacteriilor aerobe si anaerobe. In urma digerarii de catre bacteriile mentionate a substantelor pe care le contine apa menajera uzata rezulta: metan, hidrogen sulfurat, amoniu si amine, compusi ai fosforului, bioxid de carbon si apa tratata. Partea nedigerabila se depune sub forma de sedimente si namol.

Aceasta tratare biologica a apei menajere uzate se face in fosa septica.

Amenajari, Decoratiuni