Ce flori mai plantam in gradina vara ?

Chiar daca vara este pe trecute m-am gandit sa abordez subiectul amenajarii gradinii si sa va ofer cateva idei despre ce flori sa mai plantam in gradina. Cui nu ii place ca vara atunci cand este cald sa stea in gradina si sa se bucure de minunatele miresme si culori date de flori. Pentru a va bucura de acest privilegiu , ar fi bine sa va ganditi cam incepand cu luna aprilie ce tipuri de flori ati dori sa admirati in gradina dumneavoastra in lunile de vara.

Daca sunteti ca si mie, adica nu am mare habar despre gradina, gradinarit si plante insa imi doresc totusi un coltisor cu flori si chiar incerc an de an sa si plantez cateva flori ce-I drept nu foarte pretentioase, puteti merge intr-un magazin de bricolaj si materiale de constructii, si la raionul dedicat gradinaritului sa incepeti sa studiati diversele tipuri de seminte pentru flori.
Sfatul meu este sa alegeti flori de tipuri diferite, pentru a avea o gradina inflorita pana toamna tarziu pentru ca unele flori de vara sunt perene, altele sunt anuale si deci vor trebui replantate in fiecare primavara. Pentru a va amenaja gradina nu va trebuie prea multe : pliculete cu seminte,  urmarea instructiunilor de plantare si bineinteles multa imaginatie in ceea ce priveste posibilitatile de combinare a florilor.
Personal vara aceasta am optat pentru regina noptii combinata cu petunia, iar acum ca a venit toamna vor inflori crizantemele si daliile pitice ( acestea le-am plantat de anul trecut). Toate acestea sunt completate de multe jardiniere cu muscate superbe de toate culorile.
Acesta este doar un exemplu de flori de vara insa lista poate continua dupa cum urmeaza: craite, carciumarese, lavanda, glicina, mixandra, trandafiri si multe altele.

Autor: Editorul ConstructMall C.P.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*