Ce este PUD si cand se realizeaza un proiect de PUD?

Intrebare de la un cititor: Ce este PUD si cand se realizeaza un proiect de PUD?

Raspuns(Nicolae): La amplasarea unei constructii trebuie respectate mai multe cerinte de urbanism:
a) generale
b) zonale
c) de detaliu
Regulile generale sunt dezvoltate prin Planul Urbanistic General (PUZ) iar cele locale prin Planul Urbanistic de Detaliu (PUD).Dezvoltarea analitica a fiecaruia dintre planurile de urbanism este cuprinsa in Legea nr. 350 din 6 iulie 2001, modificata si actualizata impreuna cu hotarari si ordine privind amenajarea teritoriului si urbanismului.
Pentru documentare va puteti adresa Primariei din localitatea respectiva si unui arhitect de urbanism.

Raspuns(Ingineru): Este o documentatie de urbanism (proiect) prin care se pot modifica distantele minime /maxime dintre constructia nou proiectata si limitele laterale si posterioare ale parcelei. Este avizat de Comisia de urbanism judeteana si aprobat de Consiliul local. Mai bine accepti prevederile din PUG decat sa te imbolnavesti de nerivi incercand sa faci un PUD. Bafta!

Raspuns(nely): PUD-ul reprezinta planul Urbanistic de Detaliu si se realizeaza atunci cand constructia (casa) pe care doriti sa o construiti nu se incadreaza perfect in normele urbanistice impuse de primaria locala. Daca doriti sa faceti casa putin diferita fata de planul de urbanism atunci cei de la urbanism au sa va ceara realizarea unui proiect de PUD

cu ce asortam perdelele ?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*