Ce alternative exista pentru pardoseala din baie

Atunci cand vine momentul sa alegem pentru baie materialul potrivit pentru pardoseala , este important sa ne gandim la trei aspecte: stilul nostru de amenajare a locuintei, bugetul de care dispunem si stilul de viata. Acest ghid simplu ce cuprinde cele mai folosite materiale isi propune sa va ajute sa va decideti mai usor.

Gresie: Fara nici cea mai mica indoiala cea mai populara optiune de pardoseala de baie o reprezinta placile de gresie. Ne ofera un aspect curat si clasic, sunt extrem de durabile in timp, rezistente la apa, si la murdarie. Pentru a evita alunecarea si cazaturile in baie, este recomandabil sa alegeti o gresie antialunecare. Ca si aspecte negative va pot mentiona ca placile de gresie sunt reci de aceea cel mai bine ar fi sa montati si un sistem de incalzire prin pardosela , ceea ce reprezinta o investitie inteligenta avand in vedere ca in baie se sta mult cu picioarele goale. De asemenea gresia poate fi greu de montat pentru cei fara experienta.pardoseala de baie din placi de gresie

Sursa foto: www.fireplacecarolina.comLinoleum: Una dintre variantele cele mai prietenoase cu bugetul ( care a cam disparut de la noi in ultima decada), linoleumul este usor de curatat, rezistent la apa si la murdarie. Alegand o foaie intreaga de linoleum de calitate ? mai degraba decat bucati mici- reduceti posibilitatea patrunderii apei pe sub el. Un strat de pasla sau spuma montat sub el il va face mai moale decat lemnul sau gresia. Poate fi montat si de persoane mai fara experienta insa pentru rezultate deosebite sau pentru baile mari este nevoie de ajutor calificat.
baie cu pardoseala din linoleum

Sursa foto: www.homestylesmagazine.comPluta: Provenind de la scoarta de copac, pluta este o resursa reinnoibila si ecologica. Este rezistenta la mucegai si la apa ceea ce o face perfecta pentru baie. Un strat de poliuretan dat pe deasupra va proteja podeaua de  picaturile de apa. Podeaua va trebui resigilata la fiecare cativa ani pentru a fi protejata impotriva umezelii. Placile lipite cu adeziv, sunt perfecte pentru baile foarte folosite in timp ce placile cu clic-clac vor fi folosite pentru baile mai putin utilizate. Pentru a preveni patrunderea apei intre rosturi, este de preferats a alegeti pluta nelacuita si sa o lacuiti dupa montare. Instalarea acestui tip de pardoseala se va face doar de personal calificat.
Baie cu pardoseala din pluta

Sursa foto: www.green-conscience.comBambus: Fabricat dintr-o resursa reinnoibila , bambusul este ecologic si destul de prietenos cu bugetul, costand putin peste jumatate din pretul unei pardoseli din lemn masiv. Pentru bai , cea mai inteligenta alegere ar fi parchetul laminat din bambus ( mai degraba decat parchetul solid din bambus) din cauza ca placile sunt extrem de durabile si ideale pentru o atmosfera umeda. De asemenea este foarte usor de instalat , iar placile care se degradeaza pot fi inlocuite usor.
Pardoseala de baie cu parchet stratificat de bambus

Sursa foto: www.luvne.comParchet stratificat din lemn masiv: O alegere care nu se va demoda niciodata si care cu greu isi va pierde din popularitate, parchetul din lemn creaza o atmosfera calda si clasica in orice baie. Parchetul stratificat, fabricat din lemn , rezista la umiditate mai bine decat lemnul masiv si este o alegre mai inspirata pentru spatiile umede. Daca bugetul nu va permite parchetul stratificat, puteti apela la parchetul laminat care este rezistent atat la trafic cat si la umezeala. Materialul este rezistent la murdarie si zgarieturi. Dezavantajul acestui tip de pardoseala ar fi acela ca lemnul nu se comporta bine la apa, si in cazul unei inundatii pagubele vor fi insemnate si foarte costisitoare.
Baie cu parchet stratificat

Sursa foto: www.projektlazienki.blox.pl

Sursa foto icon: www.materialgirlsblog.comDoriti sa ne impartasiti parerea voastra? Scrieti-ne la rubrica “Comentarii“, de mai jos.
Alegerea modelului perfect de baie

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*