amenajari interioare, decoratiuni, mobila
Amenajari[Home]     Anunturi     Intrebari si raspunsuri     Catalog produse [Gratuit]      Siteuri Firme     

Catalog de produse

Puteti inscrie gratuit produsele in catalog.
Nu exista limita de inscriere

Cada de baie – cum se monteaza o cada de baie


Despre: Cada de baie este poate cel mai important element dintr-o baie. Deoarece exista atat de multe tipuri de cazi precum cazi din fonta, acril sau tabla, cazi ovale, pe colt sau dreptunghiulare cazi cu sau fara accesorii ca de exemplu cazi de tip jacuzii sau cazi cu hidromasaj, ne-am propus in articolul de mai jos sa va prezentam etapele de montare a unei cazi indiferent de tipul de cada pe care l-ati ales pentru baia dvs..
In cele ce urmeaza va vom prezenta pasii care trebuie urmati pentru montarea corecta a unei cazi de baie . Este important sa stiti ca inainte de orice alta procedura trebuie sa montam pe cada o scurgere si un preaplin. Sita de scurgere trebuie sa fie prevazuta cu garnitura si se va racorda cu scurgerea din interior. In ceea ce priveste preaplinul acesta se va monta in partea de sus a cazii.

Daca in prealabil ati pregatit racordul de perete la teava de scurgere si ati terminat si racordarea puteti aseza picioarele cazii pentru fixarea ei. Puteti folosi placute autoadezive, dupa care puteti aseza cada pe picioare. Aveti grija ca laturile cazii care ating peretele sa fie prevazute cu o banda de protectie pentru a evita o eventuala deteriorare.Pentru a va asigura ca orientarea cazii este corecta puteti folosi nivela cu apa, iar in caz ca mai trebuie sa reglati cada pe inaltime o puteti face cu ajutorul suruburilor de la picioarele cazii. Dupa ce ati stabilit inaltimea dorita si v-ati asigurat ca , cada este orientata asa cum va doriti, picioarele cazii se vor fixa cu ajutorul unui ciment ( de preferat ar fi un ciment cu uscare rapida). Inainte de procedura de cimentare trebuie sa va asigurati ca podeaua este curata si uscata, pentru ca cimentul sa aiba o aderenta buna.

Dupa ce ati efectuat etapele de mai sus va trebui sa racordati teava de scurgere cu o panta de 2 – 3 centimetri pe metru , iar teava de imbinare va trebui scurtata la lungimea necesara.

Trebuie sa veti aveti mare grila in ceea ce priveste montarea unei cazi, pentru ca atunci cand avem de-a face cu apa apar si cateva pericole posibile. Daca dorim sa montam o cada de baie din tabla aceasta ar trebui legata la pamant si pentru ca aceasta procedura sa fie efectuata in deplina siguranta ar trebui sa apelati la serviciile unui electrician autorizat.

Dupa ce ati efectuat imbinarile scurgerii si preaplinului ar trebui sa verificati daca acestea au fost efectuate corespunzator iar pentru acest lucru se va umple cada cu apa si se va tine sub observatie. In cazul in care apar scurgeri trebuie remediate pentru a nu mai exista probleme de etanseitate necorespunzatoare.

Dupa ce ati montat cada pe picioare va trebui sa o ziditi. Zidirea cea mai usoara se face pe blocuri de caramida, deoarece aceasta este ingusta si se lipeste usor si foarte aproape de zid. Zidirea se poate face pana aproape de margimea superioara a cazii dar trebuie sa tineti cont ca aveti nevoie de spatiu pentru a placa locul cu faianta. Nu incepeti zidirea pana ce nu ati mai verificat inca o data racordarea tevilor.

Daca nu doriti sa montati cada pe picioare puteti alege suportiide cada confectionati din spuma dura. Sunt o alternativa eficienta deoarece suportii vor amortiza zgomotul si vor conserva caldura. Inainte de a monta suportul trebuie sa decupati trecerile pentru scurgere si pentru gura de revizie. Dupa acesta puteti aseza suportul pentru cada pe podea ( curatata in prealabil), pe care il veti fixa cu ajutorul a doua benzi de chit. Asezati cada pe suport si racordati scurgerea si preaplinul. Dupa ce ati verificat etanseitatea racordurilor puteti incepe sa montati faianta.

Un alt sfat pe care vi-l dam este sa aveti in vedere ca daca cada va fi folosita de copii sau persoane mai in varsta atunci ar fi bine sa alegeti o inaltime a cazii mai micacam de 50 de cm , in caz contrar puteti alege inaltimi care pot ajunge si pana la maxim 60 de cm.

Un alt sfat pe care ar trebui sa il urmati pentru a va monta cat mai bine cada de baie ar fi ca la trecerile peretilor cu faianta catre cada sa etansati cu silicon. Daca nu aveti prea mare experienta in domeniu cel mai bine ar fi sa limitati rosturile cu niste banda autoadeziva. Intindeti siliconul cu ajutorul unui pistol special, apoi nivelati rostul cu un deget umed. Dupa ce ati terminat rostuirea cu silicon indepartati banda autoadeziva, si treaba este terminata.

Cam acestea ar fi etapele montarii unei cazi de baie. Fie ca doriti sa montati cada singuri fie ca vreti sa verificati daca cei ce va monteaza cada de baie respecta intocmai regulile de montare speram ca aceste informatii va vor fi de real ajutor.

Amenajari, Decoratiuni