Bucatarie rustica

Persoanele care doresc sa pastreze traditia autohtona prin amenajarea unei bucatarii rustice au la indemana o serie de produse din magazinele de resort. Elementele traditionale ale unei bucatarii rustice sunt: corpuri cu sertare asezate pe pardoseala, corpurile suspendate cu polite diferite, carlige pentru agatarea obiectelor decorative sau a unor ustensile.

Masa si scaunele cu spatar au forma clasica, in stil tamplaresc. Intregul mobilier poate fi realizat din lemn baituit si lacuit sau din PAL furniruit in maniera antichizata.

In cazul in care se doreste suspendarea unor corpuri cu rafturi si usi acestea se caracterizeaza prin linia simpla, incastrarea sticlei mate sau transparente, iar accesoriile, manerele sunt realizate din lemn.

Coloritul mobilierului pastreaza nuantele lemnului din care este realizat: nuc, mesteacan, stejar, fag, cires, visin.

Eleganta acestui mobilier este determinata si de simplitatea modelelor, fascinatia coloristica si atmosfera de caldura si intimitate pe care o degaja in interior. Acest tip de bucatarii se recomanda in incaperi decorate in acelasi stil, reprezentat prin grinzi de-a lungul tavanului, pardoseala din dusumele, accesorii decorative reprezentate prin vase de lut, prosoape tesute, covoare realizate din deseuri textile in variate culori.

Masa nu este extensibila, dar blatul poate fi un corp cu polite si usi pe care se monteaza MDF sau marmura. Asemenea bucatarie se poate amenaja la bloc sau intr-o casa de vacanta.

Autor: Editorul ConstructMall C.P.

Modele de bucatarii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*