amenajari interioare, decoratiuni, mobila
Amenajari[Home]     Anunturi     Intrebari si raspunsuri     Catalog produse [Gratuit]      Siteuri Firme     

Catalog de produse

Puteti inscrie gratuit produsele in catalog.
Nu exista limita de inscriere

Brumarele, scanteiute – Phlox


Despre cultivarea brumarelelor sau a scanteiutelor ( phlox) casi plante anuale de gradina
> Brumarelele sunt plante inalte de 15-50 cm, cu flori avand corola in forma de palnie cu 5 diviziuni. Brumarelele au culori diferite si foarte vii. De altfel, denumirea stiintifica a acestei flori deriva de la cuvantul grecesc phlox, care inseamna flacara.
brumarele_albastre

In gradina se cultiva specii anuale si perene de brumarele .

Specia Phlox drummondii , este cea mai raspandita specie de brumarele iar inflorirea acesteia dureaza din luna iunie pana toamna. Cultura acestei specii se face prin rasaduri sau prin insamantarea directa in gradina. In vederea obtinerii rasadurilor, semintele se insamanteaza in rasadnite sau ladite (februarie-martie-aprilie), urmand ca plantarea lor in gradina sa se faca la sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai (suporta brume usoare), la distantaa de 20-25 cm. Insamantarea directa in gradina se face in luna aprilie, la distanta de 20-25 cm intre randuri, urmand ca dupa rasarirea plantelor, acestea sa se rareasca pe rand la 10-15 cm.
brumarele_mov

Insamintarea brumarelelor se poate face si toamna (septembrie). In acest caz, plantele rasarite trebuie protejate peste iarna, prin acoperirea stratului cu frunze uscate.

Planta infloreste frumos cand este cutivata pe terenuri usoare, insorite si ingrasate cu un an inainte.
brumarele_rosii

In timpul vegetatiei, brumarele se uda pe timp secetos si se ciupesc varfurile tulpinii (cand planta are inaltimea de aproximativ 15 cm), in vederea realizarii unei ramificari bogate a plantelor. Brumarelele se pot folosi si ca plante de ghiveci.
flori de gradina

Amenajari, Decoratiuni