Boiler bivalent

Acest tip de boiler se poate utiliza atat pentru centralele termice solare, cat si pentru obtinerea apei calde menajere in orice tip de instalatie. Avantajul boilerelor bivalente constau in faprul ca au o capacitate mare, intre 300-1000 l, sunt prevazute cu una, doua sau trei serpentine ce permit incalzirea rapida a apei din instalatie si mentinerea ei calda pentru o perioada mare de timp.


Interiorul este tratat cu substante anticorozive care pastreaza rezistenta si randamentul in timp este dotat cu anod de magneziu.
Boilerele bivalente destinate producerii numai apei calde menajere au capacitati intre 80-300 l si pot fi racordate la orice tip de centrala termica. Rezistenta termostata este de 2,5 kw incorporata pentru un confort maxim de apa calda menajera. Alte tipuri de boilere bivalente sunt din otel emailat, cu o capacitate de 120l si incalzeste 325 litri/ora putand fi conectat la centrala termica de orice tip sau centrala solara.
Are o putere de 13,22 kw pe serpentina. Boilerul bivalent cu doua schimbatoare de caldura este prevazut cu un echipament specific centralelor solare ; dar poate fi racordat si la alte centrale. Schimbatorul inferior este pentru sistemul solar, iar cel superior este folosit doar cand randamentul sistemului solar nu este suficient si are nevoie de o sursa de caldura suplimentara.
Aceste boilere pot avea 2 serpentine si racorduri laterale sau capac de curatire si termostat pentru reglarea temperaturii.

Uscator de maini
Dusuri pentru baie

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*