Blat de bucatarie | Tipuri si modele

In orice bucatarie aspectul igienic este extrem de important. Acesta sta la baza alegerii materialului din care este confectionat blatul de bucatarie. Un alt aspect important este acela al culorii. Daca dorim sa realizam un interior modern putem alege o nuanta puternica, mata sau lucioasa, in contraste vident cu mobilierul.

Aceste aspecte se pot obtine datorita diversitatii materialelor din care sunt confectionate blaturile pentru bucatarie. PAL-ul E1 laminat cu HPL ofera protectie impotriva aburilor si umiditatii.


model de blat de bucatarie
Un alt material solid, neporos, omogen, compus din 2/3 minerale naturale si 1/3 rasina acrilica este corian-ul. Pentru a da bucatariei un stil baroc sau modern se poate folosi blatul din piatra naturala : marmura sau  granit, dar care nu este rezistent la pete.
Un material rezistent si care ofera o gama larga de modele si culori este ceramica. Placile de ceramica glazurata nu se pateaza, sunt rezistente la caldura si zgarieturi.
O varianta ar fi metalul care rezista la apa, caldura, dar confera interiorului un aspect rece si distant.
Alte variante de materiale sunt : acril, beton sau quart. Blatul de bucatarie ideal este rezistent si aseptic.
In magazinele de resort sau la producatori se gaseste blat de bucatarie corp comun cu chiuveta din material compozit sau chiuveta deja incorporata in materiale mai sus amintite.
Culorile si marimea sunt alese in functie de dorinta fiecaruia si de spatiul disponibil.


Bucatarii pe colt | Modele
Coltar de bucatarie - Modele MDF lemn- Poze

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*