Bec infrarosu

Becurile cu infrarosu sunt utilizate in special in zonele industriale. Ele permit o lumina puternica. Aceste becuri sunt de doua feluri: cu halogen si incandescent. Puterea lor poate fi de 150 sau 250W, si au dulii speciale asezate pe soclu de ebonita. Un alt gen de iluminare cu infrarosu se poate realiza cu ajutorul reflectoarelor, in forma de bagheta ce au puteri cuprinse intre 300-500W.

Aceste becuri emana caldura si au o durata de viata de pana la 5000 de ore de functionare.
O alta utilizare a becurilor cu infrarosu o constituie in fermele de pasari sau animale mici. Caldura emanata de becurile de acest tip asigura confortul pasarilor sau animalelor mici.


bec lampa infrarosu
Un alt aspect elential este faptul ca ele au un consum de energie cu 30% mai mic decat becurile obisnuite. Sticla speciala din care sunt realizate permite reflectarea caldurii in jos, fiind rezistenta si la socuri mecanice.
Avantajul acestor becuri se face simtit si in terarii, unde reprezinta sursa de caldura pentru reptile, creste temperatura aerului, fiind un factor excelent pentru vederea si digestia lor nocturna.
Mai multe becuri IR legate in serie ofera o lumina in infrarosu potrivita pentru filmari nocturne. Comutatorul folosit pentru becurile cu infrarosu poate fi de doua tipuri : cu injumatatire a puterii watilor sau simple.
Ca aplicatii industriale, se folosesc pentru : sterilizarea instrumentelor medicale, analiza materialelor, aplicatii in polimerizare sau chiar dezinfectia unor spatii.


Aplice de perete
Lustre pentru copii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*